Українці, які з якихось причин змінили паспортні дані, мають проінформувати про це фахівців ПФУ. А якщо ні, то вони ризикують своїми виплатами, повідомляє ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Нарахування пенсійних виплат здійснюється на підставі дійсних документів українця, тож якщо паспорт було замінено або були інші правки, то потрібно негайно повідомити ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Формування виплатних документів та виплата пенсійних коштів здійснюється саме на підставі дійсних документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України.Тож наголошуємо, що громадяни, які з моменту призначення пенсії з будь-яких причин змінили паспорт (втрата, обмін паспорта тощо), зобов’язані невідкладно повідомити про це Пенсійний фонд", - йдеться у повідомленні.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Пенсіонерів попереджають, що внаслідок несвоєчасного подання коректних даних чи інформації про особисті зміни виникають непорозуміння щодо своєчасної виплати пенсій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв надбавки до пенсій: які умови дозволять додатково отримати від 150 до 258 гривень.

Також наш портал інформував, пенсії знизять через війну? У Міністерстві соціальної політики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, оформлення виплат біженцям, які досягли пенсійного віку за кордоном: які нюанси потрібно врахувати.