Українці можуть ще сильніше загрузнути у злиднях через зростання тарифів на комунальні послуги в майбутньому. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Експерт розібрав сценарій USAID щодо виведення енергетики з глибокої боргової ями, згідно з яким в Україні відмовлятимуться від механізму ручного обмеження ціни на комунальні послуги для населення, а тарифи на світло та газ піднімуть утричі.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"І все це збираються покрити субсидіями з бюджету. Ви розумієте, що жодних реформ не буде. Нас чекають повні злидні при таких реформах", - зазначив фахівець.

Олег Попенко наголосив, що у майбутньому сукупна платіжка за комуналку збільшиться у 2,5 раза, тобто більшості громадян доведеться віддавати всю свою зарплату.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Зростання сукупної платіжки в 2,5 раза, це означає, що ми платитимемо по 300-350$ за комуналку, а середня зарплата зараз і 300-350$, і це за дуже хороших умов", - написав він.

Також експерт додав, що якщо тарифи на електроенергію піднімуть утричі, то платити доведеться як у Чехії, де зарплати у 5 разів вищі, ніж в Україні.

Комуналка. Фото: скрін t.me/OlehPopenko
Комуналка. Фото: скрін t.me/OlehPopenko

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купили телефон – без субсидії залишилися: назвали суму купівлі, при якій субсидію можуть не призначити.

Також наш портал інформував, якщо нараховують зайві суми за електроенергію, якою не користуєтеся: YASNO розповіли, як цього уникнути.

Крім того, ми писали, енергетики готуються до найгіршого: голова "Укренерго" розповів, яким буде наступний опалювальний сезон.