Певні категорії українців мають право на пільги, зокрема, це передбачає Закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту". Держава надає їм пристойну знижку на оплату комунальних послуг.

Йдеться про 100% знижку на оплату газу, проте вона надається не за весь спожитий обсяг ресурсу. Існує соціальна норма, яка розраховується кожного члена сім'ї окремо. Вона, своєю чергою, залежить від кількості членів сім'ї пільговика, а також виду споживання газу.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Крім того, пільговики повинні дотримуватись умов для отримання знижки. На неї можна розраховувати, якщо за попередні шість місяців розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї з розрахунку на одну особу не перевищував величини доходу, що дає право на пільгу. Однак для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни роблять винятки.

Хто має право на 100% знижку:

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • Члени сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни;
  • Особи з особливими заслугами перед Батьківщиною;
  • Батьки померлої особи з особливими нагородами;
  • Вдови (вдівці) особи з особливими нагородами.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Компенсацію від держави для оплати газу нараховують на рахунок українців, гроші можна отримати готівкою.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Для оформлення пільги можна скористатися веб-порталом Пенсійного фонду, звернутися безпосередньо до ПФУ або до уповноважених осіб територіального товариства. Також знижку оформлюють у ЦНАП.

Нагадаємо, купили телефон – без субсидії залишилися: назвали суму покупки, при якій субсидію можуть не призначити

Раніше ми писали про те, що фіксований курс долара планують скасувати найближчим часом: як це вплине на українців

Як повідомляв Знай.ua, ціни знижуються і дефіцит точно не загрожує: для українців знайшли альтернативу херсонським кавунам