У Верховній Раді планують запровадити покарання для українських роботодавців, які затримують зарплату найнятим працівникам. Відповідний законопроект надійшов до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Більше того, після ознайомлення депутати його схвалили.

Новий законопроект №9510 спрямований на захист прав найманих працівників, а точніше – на виплату ним зарплати та заборгованості, у тому числі у разі неплатоспроможності роботодавця.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Автори законопроекту наголосили, що отримання зарплати у повному обсязі – конституційне право кожного громадянина. Воно було порушено ще перед війною, адже за статистикою близько 130 тисяч українців не отримали своєчасно гроші, а заборгованість перед ними вже сягнула 3,1 мільярда гривень.

Крім того, за даними, більшість компаній, які затримують зарплату працівникам, є державними.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Так, пропонується запровадити компенсацію у разі, якщо роботодавець затримає виплату зарплати. Також посилюється відповідальність за затримку. Депутати хочуть створити спеціальну гарантійну установу, яка стежитиме за виконанням закону та гарантуватиме працівникам виплату зарплати у разі, якщо роботодавець стане неплатоспроможним.

Нагадаємо, мізерні пенсії залишаться в минулому? Українцям обіцяють "реформу справедливості"

Раніше ми писали про те, що додаткові виплати до пенсії: хто і як може отримати грошову допомогу

Як повідомляв Знай.ua, "Ощадбанк" подарує клієнтам десятки смартфонів: лише потрібно виконати три умови