Вже незабаром настане осінь, після неї йде зима, проте вже зараз потрібно бути готовим, що десь від початку жовтня росіяни розпочнуть нові масові повітряні атаки на критичну інфраструктуру України.

Нещодавно ми годинами сиділи без електроенергії, іноді пропадала вода, було холодно, але ми протрималися. Цього разу ми знову маємо трохи часу, щоб підготуватися до чергового важкого періоду.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

Наприклад, завжди можна витерти квартиру, використовуючи матеріал, що термовідбиває, який потрібно закріпити за батареєю. Завжди можна покращити теплоізоляцію стінок, зокрема, якщо використовувати килими. Щоб обігріти квартиру і при цьому не використовувати електроенергію, можна нагріти гирю на газовій плиті та помістити її у відро з піском, що випромінюватиме тепло протягом кількох годин. Або використовуйте грілки (щоб зігріватися в ліжку), але додавайте сіль у воду, бо солона вода краще тримає тепло.

Якщо справи будуть критичними, посеред кімнати можна розташувати намет і спати там у спальному мішку. Намет виготовлений із щільного матеріалу, який утримує тепло.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

Висвітлювати квартиру можна світлодіодними ліхтарями – бажано десь на стелі (щоб світло покривало велику площу), та біля дзеркал. Ще щоб безпечно використовувати свічки, ставте їх у банки, наповнені водою на кілька сантиметрів. Води вистачить, щоб раптом погасити полум'я.

Щоб швидко заряджати смартфони, не використовуйте їх у процесі. Увімкніть пристрій у режим польоту. Крім того, якщо у вас є ліхтарі, радіо - майте на запас батарейок. А ще купіть павербанк або навіть не один, щоб заряджати пристрої без електрики. І наберіть технічної води, використовуючи чи баклажки, чи технічний рукав.

Нагадаємо, підготовка до складної зими: скільки коштують дрова для опалення наприкінці літа - ціни та які краще вибрати

Як повідомляв "Знай.uа", більше жодних кредитів на комуналку: у Yasno показали, як знизити суми у платіжках

Знай.ua писав, газ, опалення та гаряча вода: коли чекати підвищення тарифів, українцям назвали можливі терміни