В Україні тільки у червні підвищили тарифи на електроенергію для населення, як у серпні вже заговорили про нове подорожчання. Зокрема, про такий розвиток подій попереджали експерти, проте у Раді оголосили остаточне рішення.

Депутат та член парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП Сергій Нагорняк заявив, що для побутових споживачів не розглядається нове підвищення тарифів на електроенергію. Принаймні, до кінця 2023 року.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Повідомлення про це з'явилося в офіційному Telegram-каналі партії "Слуга Народу". Нагорняк зазначив, що зараз у багатьох споживачів виникають складнощі з оплатою комунальних послуг через червневе підвищення тарифу. Це одна з причин, чому в Раді не підвищуватимуть ціни далі.

"Багато українців зараз проживають у тимчасових помешканнях як ВПО й не мають власного житла. Люди не всі мають можливість сплачувати послуги за високим тарифом. Тому, найімовірніше, до кінця року тарифи на електроенергію та інші енергоресурси зростати не будуть", - сказав він.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також депутат повідомив, що ремонт пошкоджених окупантами енергооб'єктів триває за рахунок міжнародної допомоги.

"Сподіватимемося, що нам цього буде достатньо, щоб покривати всі витрати, що стоять перед енергосектором", - додав Нагорняк.

Пост Нагорняка про тарифи, скріншот
Пост Нагорняка про тарифи, скріншот

Нагадаємо, більше ніяких кредитів на комуналку: у Yasno показали, як знизити суми у платіжках

Раніше ми писали про те, що 300 грн на руки, нові заявки та кінець літнього сезону: як в Україні зміняться субсидії з 1 вересня

Як повідомляв Знай.ua, YASNO нагороджуватиме клієнтів: що потрібно зробити