Цього року українцям не вдалося вдосталь поласувати кавунами з Херсона, де раніше здебільшого вирощували баштанні. Сумні причини відомі всім - тимчасова окупація та заміновані поля.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте українські фермери знайшли альтернативу відомим херсонським кавунам, щоб задовольнити попит покупців. Про це йдеться у сюжеті "Факти ICTV". Так, це баштанні із Закарпаття.
Нині сезон кавунів на Закарпатті у розпалі, оскільки місцеві фермери активно зайнялися вирощуванням літніх ласощів. Більше того, вони вирішили не розмінюватися і засадили ягодами декілька сотень гектарів землі, щоб покрити брак херсонських кавунів на українському ринку.
Фахівці стверджують, що за смаком закарпатські кавуни анітрохи не гірші, ніж херсонські, тому мають стати альтернативою втраченому врожаю. Зазначається, що вони солодкі та соковиті.
Із Закарпаття кавуни везуть до різних куточків країни, щоб усім покупцям вистачило. Урожай видався вдалим - до 50 тонн з 1 гектара, незважаючи на холодну весну та літні дощі, через що кавуни дозріли на 10 днів пізніше.
"Перші кавуни фермер продавав по 25 грн/кг, тепер оптова ціна майже вдвічі нижча - 13 грн. Місцеві та туристи кавуни купують одразу з поля, тут же їх і дегустують. Збирати баштанні будуть до кінця вересня, тому кавуни ще подешевшають", - розповіли журналісти.
Нагадаємо, ціни на хліб, цукор та сіль: до магазину доведеться йти, як на каторгу.
Раніше ми писали про те, що курятина, свинина та яловичина: супермаркети підвищили ціни майже на всі види м'яса
Як повідомляв Знай.ua, YASNO нагороджуватиме клієнтів: що потрібно зробити