З 20 серпня починають діяти штрафи, які посилюють відповідальність іноземців та осіб без громадянства, які не мають законних підстав для перебування в Україні. Штрафувати будуть також тих, хто їм в цьому буде допомагати.

мігранти
мігранти

Про це пише видання УНН.

Депутати 29 червня підписали закон, який вніс зміни до Адміністративного кодексу, у частині, яка регулює міграційні питання.

Зокрема, до статті 203 Адмінкодексу, за перевищення іноземцем або особою без громадянства встановленого строку перебування в Україні не більш як на 30 днів, недодержання вимог транзитного проїзду через територію України або вимог декларування чи реєстрації місця проживання штраф становитиме від 1700 до 3400 гривен.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Мігранти - фото belta.by
Мігранти - фото belta.by

За перевищення іноземцем або особою без громадянства встановленого строку перебування в Україні більш як на 30 днів, проживання на території України без документів або за недійсними документами чи документами штраф становитиме від 3400 до 5100 гривень.

За повторне порушення доведеться викласти вже від 5100 до 6800 тисяч гривень.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Карати також будуть тих, хто буде надавати допомогу таким особам, в порушенні міграціних законів.

Зокрема, за незаконне сприяння іноземцям або особам без громадянства в ухиленні від виїзду з України після закінчення строку перебування або в незаконному отриманні документів на право перебування чи проживання в Україні штраф становитиме від 3400 до 5100 гривень, для посадових осіб – від 5100 до 6800 тисяч гривень.

Нагадаємо, більше українців зможуть отримати доступне житло: які зміни у програмі єОселя.

Раніше повідомлялося, що квест по держустановах скасовується: українці можуть змінити місце проживання через "Дію", інструкція.

Також, жінка виявилася спадкоємицею величезної суми грошей, хоча не знає, від кого: "Ніколи не...".