Тарифи на комунальні послуги, зокрема на газ, опалення та гарячу воду, неминуче зростатимуть. Втім, поки що діє мораторій на їх підвищення. Про це йдеться у Інфляційному звіті Національного банку України.

За прогнозами Нацбанку мораторій на підвищення комунальних тарифів може залишатися чинним до 2025 року. Коли ж його дія закінчиться, то регулятор розраховує, що ціни на газ, опалення та гарячу воду підніматимуть плавно та поступово.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Враховуючи високу соціальну значущість цього питання, очікується, що підвищення тарифів буде поетапним. І триватиме кілька років разом із розширенням соціальної підтримки", - зазначили у НБУ.

Тарифи на електрику, скріншот: YouTube
Тарифи на електрику, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах
Показати ще

Водночас на інші послуги, зокрема, холодну воду та електроенергію, мораторій не поширюється. Отже, за рішенням уряду, тарифи можуть бути переглянуті, як це було на початку літа з електроенергією.

У Національному банку зазначають, що тариф на світ, який набув чинності з 1 червня, виявився вищим, ніж прогнозували в регуляторі, втім, на уповільнення інфляції це не вплинуло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо нараховують зайві суми за електроенергію, якою не користуєтеся: у YASNO розповіли, як цього уникнути.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" пояснив, чому українці бачать у конфорках неякісний газ, але їм не повірили: "Схема супер..."

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що економія на електроенергії до 50%: у Yasno пояснили, як правильно знімати показання двозонного лічильника.