В Україні почали зростати ціни на деякі популярні овочі, але водночас більша частина продукції радує своєю вартістю. Про це свідчать дані моніторингу порталу AgroTimes.

На найбільшому оптовому ринку "Шувар" у Львові ситуативно зросли ціни на огірки через зниження виробництва. Цінник на овоч піднявся на 30% – до 23-25 ​​гривень за кілограм. Також дорожчають баклажани – на 25%, до 15-20 гривень за кіло.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Одразу на 50% рвонув угору цінник на капусту броколі – до 50-55 гривень за кілограм. Кабачки також стали дорожчими, але лише на 12% і продаються по 7-10 гривень за кіло.

У той же час, овочі борщового набору радують стабільними цінами. Буряк коштує від 8 до 9 гривень за кіло, морква не дорожча за 8-15 гривень за кіло, цибулю продають по 13-15 гривень за кіло, картопля - 9-10 гривень за кіло, а білокачанна капуста - 5-6 гривень за кіло.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube
Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Доступністю тішать помідори. Салатний томат пропонується по 15-22 гривні за кілограм, а вершка – 17-19 гривень за кіло. Цукрова кукурудза активно надходить на ринок і цінник знизився до 5-8 гривень за качан.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, екзотики за тисячу грн не бажаєте? Українців шокували цінами на імпортні фрукти у супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, супермаркети підняли ціни на гречку, соняшникову олію, цукор та борошно: скільки доведеться заплатити українцям.