Що відбувається з пенсійними виплатами навіть у ході повномасштабної війни, започаткованої 24 лютого 2022 року?

Формат соціальних виплат змінився — і законодавчо, і через вимушений переїзд літніх громадян до інших регіонів і навіть країн.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Важливо виділити збільшення соціальних виплат, аж на 33 відсотки, за останні півтора роки. Якщо у січні 2022 року розмір пенсії становив 3991,53 грн, то у липні 2023 року він становив — 5311,44 грн. Хоча, звичайно, не варто забувати про те, що протягом цього тривалого періоду і ціни не стояли на місці, як і тарифи, тому практично нічого не змінилося.

Пенсійний фонд України поділився статистикою, за допомогою якої можна дізнатися, які виплати та скільки пенсіонерів отримують по всій країні.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Наприклад, 1 227,8 гривні отримують лише 0,6% від загальної кількості людей похилого віку, старших 60-65 років. Від 2001 до 3000 гривень - 21,3%. Від чотирьох до п'яти тисяч одержують 15% пенсіонерів, до 10 тисяч – 23,2%.

І понад десять тисяч гривень отримують – 10,4%.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У березні 2023 року відбувалася індексація пенсій, підвищення відбуватимуться постійно, незважаючи на військовий стан. Якщо у бюджеті будуть виділені кошти, вони будуть одразу ж спрямовані на наступне підвищення виплат.

Нагадаємо, у Києві п'яні підлітки жорстоко побили пенсіонера: наважився зробити зауваження

Як повідомляв "Знай.uа", хто з пенсіонерів може залишитися без грошей: є п'ять причин, через які виплати скасують

Знай.uа писав, що станеться із субсидіями до опалювального сезону 2023-24: у Мінсоцполітики заговорили про зміни