На даний момент для українців найдорожчою комунальною послугою є електроенергія, оскільки тариф із червня суттєво подорожчав. Однак, окрім фактичного споживання, людям іноді нараховують плату за світло, яким вони навіть не користуються.

Така ситуація може виникнути у тих, хто тимчасово виїхав чи перебуває не за місцем проживання. Щоб споживачі могли уникнути додаткових витрат, у компанії YASNO дали цінні поради.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Насамперед фахівці оцінили здібності "розумного" лічильника. Коли житло підключено до автоматичної системи обліку електроенергії АСКОЕ, власнику не доводиться передавати свідчення оператору, адже лічильник робить це сам, тому потрібно платити тільки за фактичне споживання.

Також споживачам рекомендують щомісяця передавати нульові показники лічильників. Якщо потрібно виїхати з дому, відключаєте всі прилади та фіксуєте показання, які й передаєте оператору або онлайн, доки не повернетесь.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Крім того, завжди можна звернутися до обслуговуючої енергокомпанії, щоб вона тимчасово відключила електропостачання житла. Таким чином, зайві кВт не нараховуватимуться, а знову підключити світло можна за заявою.