При призначенні житлової субсидії враховується сукупний дохід сім'ї, до якого входять зарплати, стипендії та деякі соціальні виплати. Чи може допомога при народженні дитини вплинути на призначення субсидії, пояснили в Міністерстві соціальної політики.

За народження дитини українцям спочатку виплачується одноразова допомога, а потім щомісяця нараховується залишок виплат. При призначенні субсидії перша виплата не враховується до сукупного доходу домогосподарства.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

"До середньомісячного сукупного доходу сім'ї не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої провадиться одноразово (10 320 грн)", - пояснили фахівці.

Однак, коли сім'я почне отримувати щомісячні виплати на дитину, вони можуть вплинути на право отримання житлової субсидії.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Водночас решта допомоги, яка щомісячно виплачується протягом наступних 36 місяців (860 грн), до середньомісячного сукупного доходу сім'ї при розрахунку житлової субсидії враховується", - додали у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що станеться із субсидіями до опалювального сезону 2023-24: у Мінсоцполітики заговорили про зміни.

Також наш портал інформував, як платити за комуналку вчетверо менше: українцям назвали спосіб.

Крім того, ми писали, у квартирі ніхто не живе, а платіжки приходять: у YASNO пояснили, як уникнути нарахувань.