Національна служба здоров'я України поділилася дивовижною інформацією у соціальній мережі Facebook.

Виявляється, що з приводу хірургічних втручань існує кілька міфів, які і треба було зруйнувати. Деякі громадяни й досі думають, що деякі операції потрібно оплачувати, тоді як безкоштовними є лише ті, які визнані невідкладними.

Операція, скріншот: Youtube
Операція, скріншот: Youtube

"Також існують міфи, що безкоштовні операції проведуть тільки для військових. Або - чим складніше операція - тим більше грошей пацієнту потрібно заплатити. Зазначаємо: вся ця інформація не відповідає дійсності", - заявляють там.

Бо програма медгарантій покриває операції, передбачені пакетами "Хірургічні операції" в стаціонарних умовах для дітей і дорослих. Останній пакет - "в умовах стаціонару одного дня" - передбачений для громадян, які потребують невідкладних хірургічних операцій.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Операція
Операція

"Пацієнтам при потраплянні до стаціонару для оперативного втручання гарантується комплекс необхідної медичної допомоги. Це стосується не тільки невідкладних операцій, а й планових. Безкоштовні всі операції, незалежно від складності", - наголосили медики.

Це стосується і приватних клінік, які мають укладений договір із НСЗУ.

Нагадаємо, бабусин метод не підійде: чим не можна лікувати хворе горло – буде лише гірше

Як повідомляв "Знай.ua", біжіть в аптеку і закупайтеся: що має бути у кожного українця вже зараз

Знай.uа писав, п'єте чай і заганяєте отруту: печінка попрощається з вами, якщо ви продовжите це робити