Для українських пенсіонерів регулярно проводять верифікацію, внаслідок якої частину з них можуть позбавити виплат. Зокрема, для цього є п'ять причин.

Саме ці причини є підставою для того, щоб пенсіонеру припинили виплачувати гроші згідно із законом "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Які можуть бути причини:

  • якщо було допущено помилку у прізвищі одержувача;
  • якщо виявили, що виплати одержують за фальшивими документами;
  • якщо пенсіонер тривалий час мешкає за кордоном;
  • якщо пенсіонер не отримав виплати протягом шести місяців, тобто не знімав їх з рахунку;
  • якщо пенсіонер-переселенець не зареєстрував зміну місця проживання.

Проте, перевірки стосуються не лише тих, хто отримує пенсію, а й інші соціальні виплати. Наприклад, вагомою причиною для їхнього анулювання може бути те, що громадяни не мають них прав. Це обов'язково з'ясують під час перевірки.

Популярні новини зараз
ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Наприклад, матері-одиначки можуть попрощатися з грошима, якщо органи виявлять, що вони приховують співжиття з другим з батьків. Це стосується також отримувачів субсидії, які приховують свої доходи та не реєструють їх.

Раніше ми писали про те, що заради цього варто було працювати 35 років: українським пенсіонерам восени збільшать виплати на 300 грн.

Як повідомляв Знай.ua, "Нафтогаз" попередив українців про важливе оновлення: що потрібно знати споживачам

Також портал Знай.ua писав, що індексація пенсій в Україні: у Мінсоцполітики розповіли про нові виплати на 2024 рік