Деякі українці мають можливість платити за комунальні послуги вчетверо менше. Єдиний спосіб досягти такого привілею - оформити пільгу, яка дає право на 75-відсоткову знижку комуналку. Що для цього потрібно, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України на офіційній сторінці у Facebook.

В Україні на знижку на оплату комунальних послуг у розмірі 75% мають право учасники бойових дій. Ця пільга надається незалежно від рівня доходу людини.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

У ПФУ наголошують, що для отримання пільг необхідно подати дві заяви про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄГАРП) та про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Знижка надається довічно, проте якщо людина користується пічним опаленням та зрідженим газом для приготування їжі, подавати заяву на пільгу необхідно щороку.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

У разі обставин, які можуть вплинути на надання пільг, українець зобов'язаний повідомити про це уповноважений орган та подати нову заяву. Такими обставинами може бути зміна у складі сім'ї або, наприклад, зміна місця проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, у сім'ї з'явилася дитина, але зникне субсидія? Українцям розповіли, що буде з виплатами.

Також наш портал інформував, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.

Крім того, ми писали, у квартирі ніхто не живе, а платіжки приходять: у YASNO пояснили, як уникнути нарахувань.