В "Укренерго" закликали українців відмовитися від використання кондиціонерів, хоча поки що в Україні тримаються помірні +25 градусів. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці компанії у соцмережі Facebook.

Українцям нагадали, що відновлення енергосистеми продовжується і щоб фахівці встигли зробити всі необхідні роботи до настання опалювального сезону, необхідно дбайливо споживати електроенергію.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

В "Укренерго" зазначили, що з 16:00 до 23:00, як і раніше, потрібно намагатися не включати потужні електроприлади, особливо одночасно кілька. Також додали, що поки на вулиці тримається комфортна температура, слід відмовитись від використання кондиціонерів.

Кондиціонер, фото Знай.ua
Кондиціонер, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Якщо, незважаючи на помірні +25˚С, вам у ці дні без кондиціонера буде все ж таки занадто жарко, пропонуємо кілька порад, як охолодити приміщення з мінімальними енерговтратами", - йдеться в повідомленні.

Поради для українців:

  • користуватися духовкою, плитою, тостером та сушильною машиною вранці та ввечері, щоб додатково не нагрівати приміщення;
  • позбавитися всіх щілин навколо вікон і дверей, через які гаряче повітря потрапляє в будинок;
  • змінити лампи розжарювання на LED лампи, які не перетворюють більшу частину споживаної електроенергії на тепло;
  • використовувати вентилятор, перед яким можна поставити тару з льодом та посилити ефект прохолоди.

Раніше портал Знай повідомляв, "Укренерго" закликало українців не доводити енергосистему до відключень: "Користуйтесь по черзі".

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, ми писали, українцям можуть примусово вимикати електроенергію: що має зробити кожен, щоб уникнути цього.