Внутрішньо переміщені українці можуть подати заявку на отримання тимчасового житла в Київській області, яке надає благодійний фонд "До України з Любов'ю" у комплексах "Городок Хансена", "Квартирний комплекс" та "Чудо Городок". Про це повідомляє Бучанська міська рада.

Українцям, які постраждали від повномасштабної війни, надають кілька сотень квартир. Так, у селі Софіївська Борщагівка – 135 квартир, у пріоритеті працевлаштовані переселенці. У селі Тарасівка Фастівського району – 330 квартир, у пріоритеті члени сімей загиблих, інваліди війни, які постраждали від війни ВПО. У селі Колонщина Макарівської селищної громади надаватимуть житло самотнім літнім ВПО.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

У Софіївській Борщагівці та Тарасівці житло надає на 5 років, а у Колонщині – на необмежений термін. Проживання безкоштовне, проте потрібно сплачувати за комунальні послуги. Водночас літнім ВПО, яких поселять у Колонщині, платити за комуналку не потрібно.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Сім'я може подати лише одну заявку за цим посиланням. Важливо вказати детальну інформацію про всіх членів сім'ї та вказати дохід.

Раніше портал Знай повідомляв, одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.

Також наш портал інформував, в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хтось може отримати до 26 400 гривень.