У кожного в будинку має бути аптечка, на екстрений випадок. Там може лежати все, що допоможе вам подолати будь-які проблеми, наскільки це можливо.

Експерти розповіли, що треба туди покласти обов'язково. Перелік рекомендованих препаратів залежить від складу сім'ї, наявності дітей, і навіть їх віку. Але одне ясно точно – вдома завжди мають бути препарати від надання першої невідкладної допомоги.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Сімейний лікарка Людмила Звір-Мацько розповіла, чим поповнити домашню аптечку.

На перше місце вона поставила жарознижувальні . Це препарати, які точно потрібно мати з собою - парацетамол або ібупрофен. І дорослим та дітям їх дають у вигляді таблеток. Для дітей є ще у вигляді сиропів та свічок.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Доза розраховується залежно від віку та ваги.

Препарати проти алергії . Теж те, що обов'язково має бути у цій аптечці. Сьогодні велика кількість антигістамінних засобів – разового застосування, тобто приймаються один раз на день. Назва препарату та його вид залежить від складу членів сім'ї.

Аптека, кадр з відео
Аптека, кадр з відео

Сорбенти . Харчові отруєння, кишкові інфекції – досить поширена проблема. Тому завжди в аптечці потрібно тримати активоване вугілля. Також, підійде атоксил у вигляді гелю або ж попрошка.

Травми . Такі препарати як йод, зеленка або перекис залишаються в минулому. Тепер достатньо мати препарати йоду, за Тімом бетадину. Найчастіше його використовують для того, щоб промивати рани.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Наявність інших ліків змінюватиметься залежно стану здоров'я членів сім'ї. Природно, не варто забувати про бинти, вату, пластир, і таблеток від болю.

Нагадаємо, що жодних шкарпеток та дезодорантів: 10 найпрактичніших подарунків для власника авто.

Раніше ми повідомляли, що є у кожній аптечці: найкращий спосіб назавжди очистити стіни від плісняви.

Також стало відомо про сумісність ліків із продуктами харчування: які поєднання будуть небезпечними для вашого здоров'я.