Повномасштабна війна спровокувала серйозний стрибок цін на продовольство, а також паливо та інші товари. Осінню, яка настане вже за кілька тижнів, на українців можуть чекати зміни. До чого готуватися, розповіли у Мінекономіки.

Рівень інфляції в Україні знижується, проте найближчим часом не варто очікувати на цінові поліпшення. Економіка країни поступово відновлюється, але дуже помірними темпами, яких не вистачить для здешевлення більшості товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У Мінекономіки зазначили, що влітку українці побачили відчутне зниження цін, але наголосили, що ключовою противагою зростання стала сезонність.

Восени вартість товарів в Україні, за прогнозами, або залишиться на колишньому рівні, або збільшиться на невеликий відсоток. При цьому на сезонну продукцію очікуються нестабільні ціни, які залежатимуть від рівня пропозиції та попиту на внутрішньому ринку.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що Національний банк покращив свій прогноз щодо рівня інфляції. На даний момент показник становить 10,6%, що на 4,2% менше, ніж прогнозувалося у квітні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна купувати кілограмами: цінники на томати впали на 30%, інші овочі теж тішать доступністю.

Також наш портал інформував, що на 36% дешевше, ніж минулого року: в Україні обвалилися ціни на цибулю, що з картоплею та морквою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.