Частина українців може залишитись без виплат, починаючи з 1 січня 2024 року. Кому можуть припинити нараховувати пенсію і чому, йдеться на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у facebook.

Уряд України ухвалив рішення продовжити терміни для ідентифікації одержувачів пенсій та соцвиплат у "Ощадбанку". Так, до кінця 2023 року пенсіонери з числа ВПО продовжуватимуть отримувати виплати навіть без ідентифікації, блокувати рахунки не будуть.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Відповідною постановою передбачено, що період для фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних та соціальних виплат продовжено до 31 грудня 2023 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Усі, хто не пройде процедури ідентифікації до 31 грудня, ризикують уже з 1 січня 2024 року залишитися без пенсійних виплат.

Варто зазначити, що Кабмін розширив можливості ідентифікації – її можна з використанням відеоконференцзв'язку. Спосіб підійде, якщо людина знаходиться за кордоном або маломобільна і не може з'явитися особисто.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доплата до пенсії після 70: у Пенсійному Фонді пояснили, чому не всі українці її отримують.

Також наш портал інформував, скільки доведеться чекати пенсіонерам, поки перевірять документи при перерахунку пенсії.

Крім того, ми писали, українцям з інвалідністю призупинили виплату пенсій: як домогтися поновлення.