З 1 червня 2023 року зросла плата за електроенергію для побутових споживачів.

Тариф збільшився до 2,64 грн за кожну кіловат – годину. Проте, світло може подорожчати ще раз. Компанії, що постачають електроенергію переживають нелегкі часи. Частина об’єктів енергетичної структури України знищені або пошкоджені через ракетні удари росії та влучання дронів у 2023 році. Ці події завдали шкоди не на 1 мільярд гривень.

Оскільки у компаній бракує коштів, то це впливає на швидкість відновлення енергетичної інфраструктури. Такі умови ускладнюють виконання планових робіт.

Ремонтні роботи. Фото: скрін youtube

Червневе підвищення тарифу лише частково покриває витрати та регулює ситуацію. При цьому рівень платежів "зеленої" генерації складає близько 53%.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Підвищення тарифів не планується до кінця опалювального сезону 2024 року. Проте ситуація з тарифами значною мірою залежить від військових подій. До прикладу, якщо енергосистема країни не зазнає пошкоджень, то збільшення плати малоймовірне. Ще одним важливим фактором є імпорт електроенергії з Європи. Ціна імпортованої електроенергії є високою, а оскільки Україні потрібно перекривати дефіцит потужності, то це напряму впливатиме на вартість електроенергії.

Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.
Електроенергія. Фото: Zik.

Тобто, якщо не буде ніяких непередбачуваних ситуацій, то в країні не будуть підвищувати тарифи на електроенергію для населення.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, зарплати все зростають: кому в Україні почали платити більше - найприбутковіші професії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, можна не боятися, що "заглючить" банкомат: ПриватБанк розповів, як зняти готівку без ризиків

Також, наш портал інформував, українцям з інвалідністю призупинили виплату пенсій: як домогтися відновлення