Українці мають право сплачувати добровільні пенсійні внески та тим самим накопичувати страховий стаж та навіть вплинути на розмір майбутніх виплат. Так, у ПФУ пояснили, чи є обмеження у придбанні стажу у такий спосіб.

В українців, які бажають взяти участь у системі добровільного пенсійного страхування, постає чимало питань, адже така можливість виникла відносно нещодавно.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Так, до ПФУ звернулися з уточненням, чи справді стаж, придбаний за рахунок сплати внесків, не може бути більше половини загального страхового стажу.

"Законодавчо не встановлено жодних обмежень щодо тривалості періоду, протягом якого допустимо сплачувати добровільні внески в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування", - відповіли фахівці ПФУ.

Популярні новини зараз
Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

У відомстві наголосили, що жодних обмежень не передбачено і людина має право сплачувати внески стільки часу, скільки їй хочеться, але до моменту, коли їй буде призначено пенсію.

Раніше портал Знай повідомляв, на державу сподівайся, але сам перестрахуйся: як українцям забезпечити собі пенсію в 11 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.