Окрім пенсії, деяким українцям доступні різні доплати. Нещодавно уряд вирішив розширити дію соціальної допомоги на інші категорії населення, яким виплачуватимуть додаткові кошти.
Відповідне рішення про грошову допомогу для пенсіонерів під час війни вже ухвалили у Парламенті. Про це розповіла член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Гроші. Фото: Telegram
Гроші. Фото: Telegram

Так, згідно з постановою від 28 липня 2023 р. №781 "Про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту щодо додаткових заходів щодо соціальної підтримки окремих категорій населення", доплати виплачуватимуть одержувачам пенсії, у тому числі ВПО, які проживають на тимчасово окупованих територіях, де ведуться активні бойові дії або де є така небезпека.
Гроші виплачуватимуть щомісяця протягом 4 місяців, проте їх можуть продовжити для тих, хто отримує пенсію менше ніж 3 тисячі гривень на місяць.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, призначення виплат здійснюється без подання звернення, якщо людина не отримувала з 1 березня 2023 року додаткової допомоги від міжнародних організацій або грошей на проживання для ВПО у розмірі, що визначається як різниця між 3 тис. гривень та пенсійною виплатою, але не менше 100 гривень.

"Розмір отриманої допомоги не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства і не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, тобто ця сума не впливатиме на призначення та суму житлової субсидії", - додала Южаніна.

Пост Ніни Южаніної, скріншот
Пост Ніни Южаніної, скріншот

Нагадаємо, треба тормошити заначки: відомий банкір розповів, як у серпні зміниться курс долара

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Раніше ми писали про те, що борги, доходи і смерть: українцям нагадали, хто вже в серпні залишиться без субсидії.

Як повідомляв Знай.ua, адвокат пояснив, як не влипнути на 300 тисяч через газовий лічильник