З 1 вересня фінансову допомогу від держави отримуватимуть не усі внутрішньо переміщені українці. Хто залишиться без виплат, розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму телеграм-каналі.

Без допомоги на проживання від держави з 1 вересня залишаться українці зі статусом ВПО, які з 1 серпня 2023 року купили транспортний засіб, випущений менше п'яти років тому, крім певних винятків.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Виплати скасують для переселенців, які купили земельну ділянку квартири, будинку чи іншого нерухомого майна на суму понад 100 тисяч гривень. Також держава перестане підтримувати ВПО, які мають на депозитному банківському рахунку кошти чи облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Переселенці, які іноземну валюту чи банківські метали на загальну суму понад 100 тисяч гривень теж можуть попрощатися із виплатами. Крім того, без допомоги залишаться ВПО, які володіють житлом або частина житла, розташованого на території України, де не ведуться бойові дії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, постільна білизна, ковдри та кухонні набори: українцям надає допомогу ще один благодійний фонд.

Також наш портал інформував, квест по держустановах скасовується: українці можуть змінити місце проживання через "Дію", інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не пропустіть шансу: переселенцям виплатять до 150 тисяч гривень, хто може отримати і які умови.