Енергосистема може безпечно функціонувати, якщо споживання відповідає виробництву електроенергії. Зараз із цим є труднощі, тому в "Укренерго" закликали українців не доводити енергосистему до можливих відключень.

В Україні утримується спекотна погода, через це люди масово використовують кондиціонери, чим створюють сильне навантаження на енергосистему. В "Укренерго" просять із розумінням поставитися до ситуації та знизити споживання електроенергії.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

" Електростанціям зараз складно збільшити потужність, оскільки значна кількість блоків ремонтується та готується до посиленої роботи взимку ", - йдеться у повідомленні.

"Укренерго" дало рекомендації, щоб уникнути відключень:

  • кондиціонер краще замініть економнішим вентилятором. Якщо це неможливо, то охолоджуйте приміщення не нижче 23С;
  • потужні електроприлади вимкніть або користуйтеся ними по черзі.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

У компанії підкреслюють, що таких обмежень важливо дотримуватися в піковий годинник з 16:00 до 23:00.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заощаджуйте світло або запасайтеся свічками: "Укренерго" звернулося до споживачів із попередженням.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, ми писали, українцям можуть примусово вимикати електроенергію: що має зробити кожен, щоб уникнути цього.