Новий опалювальний сезон в Україні під великою загрозою. Пошкоджені ракетними обстрілами ТЕЦ та ТЕС відремонтовано лише на 1,6%.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє Комітет з питань енергетики та ЖКП.

За даними голови Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), Костянтин Ущаповського, обладнання теплових електростанцій та теплоцентралей отримало пошкодження на суму 29,9 мільярда грн, проте аварійно-відновлювальні роботи було виконано лише на суму 482 мільйони грн.

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

У той же час мережі оператора системи передачі "Укренерго" постраждали на суму 9,6 млрд грн, але роботи були виконані лише на суму 681 млн грн.

"На жаль, цифри, які ми сьогодні маємо в розпорядженні щодо виконання аварійно-відновлювальних робіт, а це звітність на 1 липня цього року, не дає нам позитивної думки щодо успішного проходження осінньо-зимового періоду", - повідомляє він.

Така інформація суперечить тому, що розповідав тиждень тому голова уряду Денис Шмигаль.

Енергетика // Getty Images
Енергетика // Getty Images

Він заявив, що Україна на 60% готова до нового опалювального сезону.

Експерт у сфері ЖКГ Олега Попенка зазначає, що такою новиною постачальники готують українців до чергового підняття тарифів під час опалювального сезону, адже "грошей на ремонти не вистачає".

фото Getty Images
енергетика, АЕС // фото Getty Images

Фахівець не розуміє, куди поділися мільярди, які надавали наші європейські партнери на обладнання та де застрягли гроші за підвищення тарифів за електроенергію.

"А ще я хочу нагадати, що НКРЕКП не підписали договір з УЕ для організації експорту електроенергії до Словаччини, а це десятки мільйонів доларів, які могли піти на ремонт", - додає він.

Нагадаємо, швидко знайдіть лічильник та відкрийте Viber: українцям дали час до 5 серпня

Раніше ми писали про те, що мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хто може отримати до 26 400 гривень

Як повідомляв Знай.ua, все на роботу: в Україні переселенцям "урізають" соціальні виплати