Сезон фруктів та овочів цього року розпочався з високих цін. Зокрема, вартість абрикосів доступна далеко не всім споживачам в Україні. У деяких супермаркетах вона сягає 80 гривень, і навіть вище.

За даними сервісу gotoshop, за кілограм абрикосів українцям доведеться віддати щонайменше 82,90 грн в Ашані. Далі ціни тільки зростають. Наприклад, у Новусі фрукт коштуватиме 83,99 грн/кг, а в ЕКО Маркеті – 89,90 грн/кг. Найвищий цінник зустрічається у мережах Варус – 99,90 грн/кг.

Проте вартість літнього фрукта залежить не лише від вибору супермаркету, а й від сорту. У тому ж Ашані абрикос "ананасовий" коштуватиме 120 грн/кг, а елітний ваговий - 119 грн/кг.

Ціни на абрикоси, дані gotoshop
Ціни на абрикоси, дані gotoshop

Водночас українців попереджають про те, що цінники на абрикоси до кінця сезону не знижуватимуться. Про це повідомила керівник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

До підвищення вартості призвели дві причини – заморозки та грибкові хвороби цієї культури. Через це споживачам доводиться витрачати так багато на сезонний фрукт, але ситуація найближчим часом не покращає, на жаль, і ціни "кусатимуться".

Абрикоси, фото smak.ua
Абрикоси, фото smak.ua

Раніше ми писали про те, що тепер це відділ делікатесів: українські супермаркети оновили ціни на свинину, курятину та сало

Як повідомляв Знай.ua, з вересня школярі повертаються за парти: скільки коштуватиме зібрати дитину до школи цього року

Також портал Знай.ua писав, що ціни обвалилися до історичного мінімуму: літня ягода порадувала українців доступністю