Адвокат Роман Симутін розповів про дуже цікаву та пізнавальну історію одного українця, пов'язану з комунальними послугами.

Зараз, під час перевірки лічильників газу, якщо у вас виявлять порушення, можуть спричинити суттєвий штраф за це. Про те, як не довести ситуацію до такого і розповідає юрист. Вам потрібно зробити лише одну дію.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Українець ледь не отримав штраф через необачність служб — його лічильник 1997 року випуску вийшов з ладу, тому вони вирішили, що 2007 року нормально замінитиме його таким же... уживаним того ж року. Тому вже у 2018 році до нього прийшли представники облгазу, зняли лічильник (без пояснень) та склали акт про порушення. А все через те, що пломба не відповідає пломбі заводу виробника, бо датована 2007 роком.

Вони швиденько провели експертизу без повідомлення про це власника, встановили факт втручання та невідповідність. Йому було встановлено штраф розміром у чималу суму — чоловікові потрібно було заплатити аж 60 тисяч гривень після перегляду "Акту про порушення та експертизу". Але Роман Симутін заявляє, що в таких випадках переважно стягнення становить у 5 разів більше... 300 тисяч.

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

Чоловікові вдалося себе відстояти в суді, бо він зберіг акт про заміну лічильника, який було складено ще у 2007 році та підписано одним із фахівців облгазу. Через це газовики відмовилися від претензій.

Нагадаємо, субсидія на оплату комуналки: хто з українців може отримати і як розраховується розмір допомоги

Як повідомляв "Знай.uа", бойлери та лічильники гарячої води: українців закликали не припускатися помилок

Знай.uа писав, на українців чекають випробування в серпні: енергетики звернулися з попередженням