Ціни на малину в Україні впали до історичного мінімуму. Про це за підсумками сезону літньої малини, розповів керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник у коментарі SEEDS.

Сезон літньої малини порадував покупців доступними цінами на улюблену ягоду. Однак для виробників цей рік був одним із найбільш збиткових за багато років. Цінник у 30 гривень вважався добрим, але він навряд чи покривав витрати на виробництво.

Малина. Фото: скрін youtube
Малина. Фото: скрін youtube

"Були навіть історичні мінімуми, як на мене, ціна в деяких регіонах України доходила і до 17 гривень через низьку якість малини", - зазначив Тарас Баштанник.

Сезон літньої малини вже наближається до завершення та попереду сезон осінньої малини, який триватиме до перших заморозків.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на малину. Фото: скрін youtube
Ціни на малину. Фото: скрін youtube

Фахівець поки що не може спрогнозувати ціну, але наголошує, що якщо літніх сортів малини в Україні вирощують близько 30%, то осінньої – 70%. Найближчими тижнями величезні обсяги продукції хлинуть на ринки та переробку. Через це ціна малини може не змінитися або знизитися ще більше, що порадує покупців, але дуже засмутить виробників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таких цін не буде ще цілий рік: скільки коштують в Україні картопля, капуста та морква.

Також наш портал інформував, дешевше лише задарма: українців порадували крахом цін на популярний овоч із борщового набору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, набір для консервації став доступнішим, діставайте банки: скільки в супермаркетах коштує цукор, сіль та оцет.