В Україні виплачують декілька видів пенсії, один із них – у зв'язку із втратою годувальника. На неї можуть розраховувати певні категорії громадян. Стало відомо, чи входять до списку студенти.

Так, у Пенсійному фонді відповіли, що студенти теж мають право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника, проте при її призначенні є декілька важливих нюансів.

Втрата годувальника: джерело YouTube
Втрата годувальника: джерело YouTube

Такий вид пенсії виплачується дітям, які навчаються на денній формі навчання, зокрема у вищих навчальних закладах.

Однак це право надається їм до закінчення навчального закладу, тобто до досягнення 23-річного віку, згідно із законом про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

"Виплата на наступний навчальний рік продовжується на підставі даних про навчання за денною формою, отриманих Пенсійним фондом України з Єдиної державної електронної бази з питань освіти автоматично, тобто без необхідності надання довідки закладу освіти про продовження навчання", - додали до ПФУ.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Варто зазначити, що пенсія у зв'язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні. Однак є умова: якщо годувальник на день смерті набув необхідного страхового стажу тривалістю від 1 до 15 років залежно від віку годувальника на час смерті.

Нагадаємо, кліенти Monobank втрачають щомісяця до 26 млн грн: розводять на рівному місці.

Раніше ми писали про те, що до 70%: в Україні планують змінити мінімальні ціни на алкоголь - що чекає на споживачів

Як повідомляв Знай.ua, українці у серпні зможуть отримати по 14 тисяч: хто розраховує на виплати