Українці, які залишилися без житла через російське вторгнення, зможуть отримати гроші на покупку нового. Як і хто може подати заявку, розповіли у Міністерстві цифрової трансформації України.

Програму "єВідновлення" офіційно розширили, і тепер компенсацію через додаток "Дія" зможуть отримати не лише власники пошкодженого житла, а й повністю зруйнованого.

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

Подати заявку на отримання грошової компенсації можна, якщо житло:

  • не розташовано у зоні бойових дій;
  • має одного власника;
  • зареєстровано у ДРРП;
  • знаходиться на території, яку контролює Україна.

"Після подання заяви комісія міської ради визначить суму компенсації. Ця процедура може проходити лише офлайн. Далі ви отримаєте житловий сертифікат у Дії або на електронну пошту. Після цього зможете придбати нову квартиру, будинок чи будь-яке інше житлове приміщення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

При цьому українці, які бажають повністю відбудувати будинок на власній землі, поки що не можуть подати заявку на компенсацію. Проте над впровадженням відповідної послуги вже активно працюють і незабаром така можливість з'явиться у додатку Дія.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, чи виплатять компенсації українцям, які власним коштом відремонтували житло: у Раді відповіли.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, переселенці зможуть отримати допомогу від українців, які живуть закордоном: що треба знати.