"Укренерго" попередило споживачів, що серпень буде важким місяцем для енергосистеми, оскільки в ремонт піде найбільша кількість блоків електростанцій. Про це йдеться на офіційній сторінці компанії у соціальній мережі facebook.

До початку опалювального сезону залишилося не так багато часу і потрібно встигнути максимально підготувати енергосистему до зими, яка може бути складнішою, ніж попередня. Так, у серпні ремонтні роботи будуть особливо інтенсивними та енергосистема буде сильно ослаблена.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Відключень електроенергії, як зазначили в "Укренерго", поки що не планується, але ситуація може змінитися, особливо якщо споживачі не допомагатимуть енергосистемі.

"Особливо важкими будуть найближчі тиждень-два. Але поки що ми не прогнозуємо відключення споживачів. Розраховуємо, що впораємося зі збільшеним навантаженням на енергосистему навіть в умовах зменшеної кількості блоків електростанцій у роботі", - заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Кондиціонери, фото: скріншот з відео
Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Українців закликають не перевантажувати мережу та не користуватися потужними електроприладами, такими як кондиціонер, у період з 16:00 до 23:00.

Раніше портал Знай повідомляв, "Вимикайте світло": "Укренерго" терміново звернулося до споживачів.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, ми писали, українцям можуть примусово вимикати електроенергію: що має зробити кожен, щоб уникнути цього.