З початку війни ринок нерухомості зазнає великих збитків, пропозицій про оренду житла дедалі менше, але ціни при цьому тільки зростають. Однак осінньо-зимовий період готує для українців нові виклики.

На даний момент ціни на оренду житла по всій Україні змінюються циклічно та поступово. Продакт-менеджер маркетплейсу DIM.RIA Віталій Побережський розповів, чого очікувати в майбутньому, адже громадян вже не раз попереджали про блекаути та обстріли в холодну пору року.

Оренда житла, фото РБК
Оренда житла, фото РБК

До вторгнення росії цінові коливання на ринку нерухомості пов'язували з сезоном відпусток, початком навчального процесу, часом року. Проте зараз, за ​​словами експерта, головну роль відіграють інші чинники.

Перше – це наплив студентів, тому що багато хто з них цього року повернуться до аудиторного навчання. Це означає, що кількість охочих орендувати житло у великих містах збільшиться, а попит вплине на ціну.

Популярні новини зараз
ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Друге – це зимовий період. Люди намагаються заздалегідь планувати оренду, щоб адаптувати себе та бюджет до нового сезону.

"Ринок оренди житла змінюється так само швидко, як і минає життя в столиці. У результаті хочу сказати, що для розуміння того, як формується ціна на оренду, ми спираємося на актуальні обставини, а з приводу часу - повинні брати до уваги обмежену кількість оголошень та чіткі критерії, які б відповідали наближенню холодного сезону в період агресії росії", - додав експерт.

Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua
Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, які документи не дійсні під час військового стану: пояснення юристів

Раніше ми писали про те, щ банкомат не видав готівку, але з карти списав: як повернути чесно зароблені гроші

Як повідомляв Знай.ua, українців чекають випробування у серпні: енергетики звернулися із попередженням