Кабінет міністрів ухвалив важливе рішення щодо виплат фінансової допомоги внутрішньо переміщеним українцям. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на офіційній сторінці у Facebook.

З 1 серпня в Україні мали запрацювати нові правила надання фінансової допомоги переселенцям. Відповідне рішення уряд ухвалив ще минулого місяця.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

"В середині липня Кабмін змінив правила щодо надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Згідно з цими змінами, за оформленням допомоги на проживання має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член сімʼї окремо. Ці нововведення мали набути чинності з 1 серпня 2023 року і стосувалися внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за допомогою", - нагадали у відомстві.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Проте зміни не набудуть чинності, оскільки Кабмін відстрочив нововведення на кілька місяців. Очікується, що нові правила почнуть діяти з 1 листопада 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським біженцям вже скасовують виплати в Європі: нібито "порушують правила", але це неправда.

Також наш портал інформував, мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хто може отримати до 26 400 гривень.

Крім того, ми писали, продукти харчування, гігієнічні засоби, одяг та постільна білизна: українцям нададуть безкоштовну допомогу.