У наступному році планують ліквідувати МСЕК, той самий орган, куди щороку заради виплат, українці приходять доводити, що в них не відросла чи нога. Люди з івнлідністю зможуть оформлювати всі необхідні документи у застосунку "Дія".

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, виданню "Главком".

Чиновник вважає, що медико-соціальні експертні комісії потрібно ліквідовувати через те, що цей орган викликає повний абсурд, коли інвалід без ніг чи рук, має займати чергу о 5 ранку, аби отримати направлення на МСЕК або взагалі їхати за ним на передову.

Пільги для інвалідів: джерело: YouTube
Пільги для інвалідів: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Українці давно скаржаться на вибірковість та хабарництво цього органу. Чому людина, яка втратила моливість повноцінно жити, ще й повинна платити кошти за встановлення інвалідності.

"Якщо людина дійсно має ознаки інвалідності, то не треба ні першої, ні другої, ні третьої групи. Адже навіть незрячу людину можна навчити працювати в колцентрі. Людина, яка не чує, теж може щось робити. Держава має витрачати шалені кошти, щоб соціалізувати всіх", – пояснив він.

людина з інвалідністю, pxhere
людина з інвалідністю, pxhere

При цьому залишається категорія людей, які добре розуміють що відбувається навколо, але їх фізичні можливості повністю обмежені.

Радуцький розповідає, що Комітет працює над тим, щоб для таких людей були достатні матеріальні умови та допомога соціальних працівників.

Людина з інвалідністю, скріншот: Youtube
Людина з інвалідністю, скріншот: Youtube

"Життя так склалося, коли тільки голова працює, але не тіло. Там має бути соцпрацівник і людина має отримувати достатнє фінансове забезпечення для гідного життя. Але тільки такі люди. Для них уже не треба МСЕК. Чому люди мають ходити кожен рік і показувати, що рука не виросла? А саме це ж МСЕК сьогодні і роблять. Те, що відбувається зараз, – знущання над людьми. МСЕК для мене – це більше знущання навіть, ніж ВЛК", – наголосив Радуцький.

Нагадаємо, ми писали, що немає зарплати - немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома і чекати грошей.

Як повідомляв "Знай.ua" школярі натовпом накинулися на пенсіонера в автобусі та побили його.

Також "Знай.ua" інформував, у додатку "Нової пошти" стався збій: що робити, якщо не вдається створити посилку онлайн.