Після цінового "буму" в Україні нарешті починають дешевшати продукти харчування, зокрема, які вважаються соціально значущими. Так, супермаркети до початку серпня оновили вартість гречки, цукру та макаронів.

За даними сервісу gotoshop, гречана крупа з початку поточного року подешевшала майже вдвічі, а зараз у супермаркетах її можна придбати від 41,90 грн/кг в Ашані. Далі вартість тільки підвищується, у Новусі кілограм крупи коштуватиме 42,99 грн, у Варусі – 45,90 грн/кг.

Проте деякі супермаркети пропонують гречану крупу за ціною, яка шокувала українців ще на початку війни – 100 грн та вище за кілограм.

Ціни на гречку, скріншот
Ціни на гречку, скріншот

Ціни на гречку, скріншот
Ціни на гречку, скріншот

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на цукор теж відрізняються залежно від вибору супермаркету та виробника. За мінімальну вартість продукт можна купити у мережах Новус – 34,39 грн. Цінник по 34,90 грн/кг є ЕКО Маркет, а ось в Ашані продукт обійдеться в 44,60 грн/кг.

Це вартість пакетованого цукру, а продукт на вагу зазвичай дешевше.

Ціни на цукор, скріншот
Ціни на цукор, скріншот

Найдешевші макарони серед усіх магазинів є у Фоззі – 24,90 грн/кг, у Новусі на 9 коп дорожче. Окрім того, мережа Таврія В пропонує приємні знижки 34% на макаронні вироби – ціни стартують від 26,90 грн/кг. Ашан встановив цінник у розмірі 29,90 грн/кг, а Сільпо – 29,99 грн/кг.

Ціни на макарони, скріншот
Ціни на макарони, скріншот