Українці, які мають оформлену субсидію, знають, що допомога в більшості випадків перепризначається на новий період автоматично. Проте деяким одержувачам допомоги потрібно повторно подати заяву або попрощатися із виплатами.

Українські сім'ї можуть претендувати на державну допомогу у вигляді житлової субсидії, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% від середнього місячного доходу. Після оформлення допомоги, вона автоматично перепризначається на новий період, але не для всіх.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Подати нову заяву на субсидії потрібно, якщо:

  • члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують комуналку;
  • у складі домогосподарства є переселенці;
  • кількість осіб, зареєстрованих у домогосподарстві більша, ніж проживає фактично;
  • домогосподарство отримує субсидію на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що в Україні в експериментальному режимі працює новий спрощений механізм призначення житлової субсидії. Претенденту на допомогу достатньо подати відповідну заяву, вказати дані про членів домогосподарства, контактні дані, а також IBAN рахунки, на які має нараховуватись виплата.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, питань більше не залишиться: ПФУ пояснив важливий нюанс щодо субсидій.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, ми писали, чи варто сподіватися на підвищення мінімальної пенсії до кінця року: експерт відповів на хвилююче питання.