В Україні більша частина громадян отримує пенсії через уповноважені банки, адже це зручно, і гроші завжди можна зняти у найближчому банкоматі. Однак ніхто не застрахований від втрати пенсійної картки. Що робити у такій ситуації, пояснили у ПФУ.

У Пенсійному фонді зазначили, що при втраті картки слід звернутися до найближчого відділення банку, де вона була видана. Втрачену пенсійну картку деактивують та видадуть нову, яка автоматично "прив'яжеться" до поточного рахунку пенсіонера. Отже, органи ПФУ про інцидент можна не інформувати.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Як правило, нова банківська картка "прив'язується" до поточного банківського рахунку пенсіонера, і в такому разі повідомляти орган Пенсійного фонду про втрату картки не потрібно", - пояснили фахівці ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

У відомство необхідно звертатися тільки в тому випадку, якщо банк змінюється для виплати пенсії або рахунок.

"Якщо ви змінили рахунок у банку або змінили банк, то таку інформацію потрібно надати до органу Пенсійного фонду України обов'язково", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, деякі українці можуть вийти на пенсію на 10 років раніше: хто серед щасливчиків.

Також наш портал інформував, українцям планують підвищувати пенсії: яким категоріям пощастить насамперед.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.