Деякі українські пенсіонери матимуть додаткову грошову допомогу, яка фінансуватиметься за рахунок Всесвітньої продовольчої програми ООН. У кого із пенсіонерів покращиться фінансове становище, розповів представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму telegram-каналі.

Розраховувати на доплати можуть українці пенсійного віку, які мешкають на територіях активних чи можливих бойових дій, у тому числі внутрішньо переміщені особи.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Головні умови для отримання додаткової допомоги від ООН: отримувати пенсію до 3 тисяч гривень, а також з 1 березня 2023 року не отримувати додаткову фінансову допомогу від міжнародних організацій після заповнення заяви на платформі "єДопомога" та державної допомоги для переселенців.

Зазначається, що розмір доплати буде індивідуальним для кожного пенсіонера, але не менше ніж 100 гривень.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3000 грн та пенсійною виплатою, але не може бути меншою за 100 грн", - наголошує Тарас Мельничук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд зазначив важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Також наш портал інформував, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.