Внутрішньо переміщені українці, які проживають у Харкові, Одесі, Києві та відповідних областях, можуть подати заявку на грошову допомогу. Одна сім'я може отримати до 26 400 гривень від благодійної організації "Деполь Україна".

Українські переселенці можуть звернутися за фінансовою допомогою у розмірі 6600 гривень на одну особу. Однак на виплати діє обмеження – в одній сім'ї допомогу може отримати не більше ніж 4 особи. Тобто максимальний розмір виплати на домогосподарство – 26 400 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Для отримання грошей потрібно відповідати низці критеріїв:

  • мати реєстрацію ВПО у зазначених регіонах;
  • не отримувати допомоги від інших фондів протягом трьох останніх місяців (виключення виплати "єДопомога");
  • звернутися за виплатою можна, якщо з моменту отримання довідки ВПО пройшло не більше 30 днів, якщо в сім'ї є діти до 18 років – не більше 90 днів;
  • сім'ї, прописані у Харкові та області, можуть отримати допомогу лише за наявності дітей віком до 18 років.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Жителі Харкова та області можуть подати заявку на отримання допомоги за цим посиланням.

Переселенці, які проживають в Одесі та області за цим посиланням, а ВПО з Києва та області – за цим посиланням.

Раніше портал Знай повідомляв, продукти харчування, гігієнічні засоби, одяг та постільна білизна: українцям нададуть безкоштовну допомогу.

Також наш портал інформував, в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку 450 гривень, а взимку – цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.