Українці можуть скористатися електронним сервісом, що дозволяє розрахувати розмір майбутньої пенсії та вік виходу на пенсію. Про це нагадали у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Українці, які хочуть зустріти старість без хибних надій та розуміти на які виплати можна розраховувати на досягнення пенсійного віку, можуть скористатися сервісом "Пенсійний калькулятор".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Розрахувати розмір майбутньої пенсії можна в особистому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України, дотримуючись нескладної інструкції:

  • авторизуватися на вебпорталі ПФУ за допомогою КЕП;
  • перевірити чи вказані про себе дані актуальні;
  • у верхньому кутку вибрати вкладку "Пенсійний калькулятор";
  • особам, які не досягли пенсійного віку, слід обрати пункт "З урахуванням стажу, що буде набуто";
  • підтвердити, що ознайомились із правилами розрахунку;
  • за необхідності додайте періоди трудової діяльності, про які немає інформації у ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"В результаті проведення розрахунку пенсії ви отримаєте орієнтовний розмір пенсії за введеними даними або враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку", - зазначили у ПФУ.

Як дізнатися розмір пенсії. Фото: ПФУ
Як дізнатися розмір пенсії. Фото: ПФУ

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям дали можливість докупити страховий стаж: скільки потрібно заплатити.

Також наш портал інформував, українцям планують підвищувати пенсії: яким категоріям пощастить насамперед.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.