Депутати планують збільшити штрафи за порушення правил під час поїздки у громадському транспорті.

Про це стало відомо на сайті Верховної Ради.

Зараз законопроект чекає на друге читання.

Трамвай. Фото: YouTube
Трамвай. Фото: YouTube

Проєкт закону посилить відповідальність пасажирів за порушення правил перевезення у міському електротранспорті.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Документ пропонує збільшити штрафи за пошкодження обладнання громадського транспорту, а також запровадити стягнення за протиправне проникнення у тунелі метрополітену.

Метрополітен, скріншот: YouTube
Метрополітен, скріншот: YouTube

Так, якщо пошкоджено внутрішнє обладнання та скло автобусів, маршруток, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро - штраф становитиме 20-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(340-850 грн).

Зараз неоподатковуваний мінімумів доходів громадян становить 17 гривень.

Тролейбус, фото: скріншот з відео
Тролейбус, фото: скріншот з відео

Якщо громадянин викине сміття та інші предмети з вікон і дверей автобусів, маршруток, тролейбусів чи трамваїв, засмітить станції та вагони метро - штраф становитиме 10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 гривень).

Зміни до ст. 119 Кодексу про адмінправопорушення передбачають штрафи за самовільне проникнення у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди, на колії метро, у виробничі приміщення станцій підземки.

Київський метрополітен
Київський метрополітен

Покарання становитиме 30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 гривень).

Також передбачаються штрафи за їзду на дахах вагонів, міжвагонних з'єднаннях та решті виступаючих зовні частинах громадського транспорту - у 20-40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян(340-680 грн).

Київський метрополітен
Київський метрополітен

Пропонується збільшити покарання за понаднормовий багаж у потязі до 10-15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (170-255 грн).

Раніше ми писали про те, що немає зарплати – немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома та чекати грошей

Як повідомляв Знай.ua, є на воду, значить – на газ не буде? Українцям відповіли, на які комунальні послуги надають субсидії