На початку літа українцям вдвічі підвищили тариф на електроенергію. Таке подорожчання не останнє, оскільки українська енергосистема сильно постраждала і потребує відновлення. Коли можуть знову переглянути ціни на світло, повідомляє "24 канал".

З червня побутові споживачі платять за електроенергію за новим тарифом – 2,64 гривні за кВт/год. Експерти вважають, що це не межа, адже реальна ціна, яку мають платити українці набагато вища – близько 7 гривень за кВт/год.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Такий високий тариф на електроенергію, на думку фахівців, позитивно вплинув би на енергетичну безпеку та розвиток загальної інфраструктури України. Але натомість це призвело б до підвищення бідності серед громадян.

Аналітик DiXi Group вважає, що на Україну чекають непрості часи, адже зараз енергетичні компанії направляють ресурси не на відновлення об'єктів, а на підтримку споживачів.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

В уряді вже звучали заяви, що тариф на електроенергію не змінюватиметься до кінця 2023 року. Цілком імовірно, що ціни на світ можуть підвищити вже після опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки "поважчають" мінімум на 250 грн: скільки українці платитимуть за світло, газ та воду з 1 серпня.

Також наш портал інформував, "Доведеться підвищувати вдвічі чи втричі": українців налякали новими тарифами на воду після війни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.