Смачні літні ягоди стають доступнішими для українців. У липні середній цінник на малину знизився на 67%, порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Також порадувала вартість ожини та лохини, повідомляють фахівці всеукраїнського сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.

У липні 2022 року українців шокували непідйомні ціни на малину. Літня ягода подорожчала майже втричі, якщо порівнювати із періодом до повномасштабного вторгнення росії. На полицях супермаркетів у фасованому вигляді малину можна було купити по 198 гривень за 250 грамів.

Ягоди. Фото: Youtube
Ягоди. Фото: Youtube

Фахівці наголошують, що у 2023 році ситуація відчутно краща. Так, середня вартість малини знизилася на 67% порівняно з 2022 роком. Ціни у супермаркетах у середньому становлять 62 гривні за 250 грамів.

Ціни на ягоди. Фото: Zakaz.ua
Ціни на ягоди. Фото: Zakaz.ua

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Водночас доступнішими стали й інші популярні ягоди. Так, лохина порівняно з минулим роком продається на 34% дешевше - у середньому 309 гривень за кілограм. Ожина стала дешевшою на 45% і пропонується у супермаркетах по 75 гривень за 250 грамів. Червона смородина продається по 89 гривень за кіло, що на 10% дешевше. Жимолость впала в ціні на 8% – до 32 гривень за 125 грамів.

Раніше портал Знай повідомляв, кавуни, дині та лохина різко подешевшали на полицях супермаркетів, а сезон тільки почався.

Також наш портал інформував, ціни втричі вищі, жодних компотів та варення: які ягоди в Україні найбільше подорожчали за рік.

Крім того, ми писали, в Україні очікується рекордне падіння цін на капусту: 12 грн за кіло – це ще не межа.