Українці, які через війну вимушено покинули свої будинки, отримують соціальну допомогу від держави щомісяця по 2 та 3 тисячі гривень. Ці гроші надаються на проживання. Проте, вже з 1 серпня правила призначення такої допомоги зміняться.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника Міністра соціальної політики України Дарії Марчак.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

За її словами, на початку повномасштабного вторгнення ніхто не розумів, скільки триватиме воєнний стан. Тому не було обмежувальних заходів.

"Ми продовжуємо на півроку допомогу тим особам, які отримують її, наприклад, з квітня або липня 2022 року. Тобто вже більше року. Або шість, дев'ять місяців. Таким чином вони сукупно отримуватимуть цю допомогу 15, 18 місяців або більше". І це дійсно дуже великий період, коли ухвалювалося рішення про допомогу для ВПО, це робилося з припущення, що військовий стан пробуде недовго, ніхто не знав і не міг припустити, що війна триватиме так багато місяців, тому в той час і не з'явився обмежувальний термін. для виплат", - пояснює Марчак.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Таким нововведенням уряд хоче стимулювати переселенців працевлаштовуватись, перекваліфікуватися, відкривати свою справу (бізнес).

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

"Коли ми допомагаємо сім'ї, нам дуже важливо знайти той баланс, коли ми не починаємо заміщати від держави стимул працевлаштовуватися. Насправді є випадки, і про це говорять, у тому числі й керівники обласних державних адміністрацій, що сім'я отримує допомогу, наприклад, в 10 тисяч гривень, у неї немає стимулу йти працювати в селі.Для нас дуже важливо, щоб люди зрозуміли, що у них є час, коли держава їм допомагатиме, але вона не нескінченна.Це час у них є, щоб робити свої зусилля для своєї фінансової забезпеченості", - наголосила Дар'я Марчак.

Нагадаємо, українська команда передала переселенцям, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям 40 тонн продуктів – Криштафович.

Раніше повідомлялося, штанга виявилася смертоносною: блогер зламав шию, піднімаючи 210 кілограм.

Також, відома співачка мало не потрапила на великі гроші через OLX: хотіла продати "світло", але прозріла.