Українські сім'ї із прийомними дітьми можуть оформити пільгу на оплату комунальних послуг у розмірі 50%. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

В Україні деякі категорії громадян мають право на пільги. Наприклад, сім'ї з прийомними дітьми можуть отримати 50-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг, але лише за умови, що середньомісячний дохід на кожного члена сім'ї не перевищує 3760 гривень.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Сім'я, в якій проживають прийомні діти, має право на пільги, якщо середньомісячний дохід сім'ї у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (3760 грн)", - пояснили фахівці ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Якщо середньомісячний дохід у розрахунку на одну особу перевищує 3760 гривень, то сім'я все одно може розраховувати на підтримку держави та звернеться за житловою субсидією.

"За призначенням пільги або житлової субсидії до органу Пенсійного фонду України може звернутися один із батьків-вихователів прийомної сім'ї, в якій не менше року проживають троє або більше дітей", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ще три категорії українців можуть отримати допомогу на оплату комуналки: кому призначать субсидію.

Також наш портал інформував, є на воду, значить - на газ не буде? Українцям відповіли, на які комунальні послуги надають субсидії.

Крім того, ми писали влітку 450 гривень, а взимку - цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.