Для виходу на заслужений відпочинок у 2023 році необхідно мати щонайменше 30 років страхового стажу та, відповідно, досягти 60 років. Рекомендується заздалегідь підготуватись до виходу на пенсію, щоб не втратити частину виплат. Про це пише "На пенсії".

Коли українцю виповнюється 60 років, йому дається рівно 90 днів на подання документів до Пенсійного фонду для призначення виплат у строк. Якщо з документами виникнуть проблеми та людина не зможе надати їх за ці три місяці, то пенсія призначається пізніше.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Тобто якщо українець надає заяву з усіма документами для призначення пенсії не пізніше трьох місяців з дня досягнення 60 років, то виплати призначаються з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку. Коли людина не встигає звернутися за пенсією у 90-денний період, то частина виплат втрачається – пенсія призначається з дня подання заяви.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Варто зазначити, що українці можуть не витрачати час на походи до органів ПФУ та черги, адже подати заявку на пенсію можна дистанційно. Для цього потрібно мати власний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв "бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, ми писали, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.