В Україні деякі громадяни мають змогу вийти на заслужений відпочинок на 10 років раніше. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці можуть вийти на пенсію лише після досягнення 60 років та за наявності мінімум 30 років страхового стажу. Однак для деяких громадян діють дещо інші умови виходу на заслужений відпочинок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, вийти на пенсію у 50 років можуть жінки, які народили п'ятьох і більше дітей. Таке право надається незалежно від професії людини та інших факторів, проте мінімальний страховий стаж має становити 15 років.

Також раніше вийти на пенсію можуть багатодітні батьки, але вже у 55 років та за наявності мінімум 20 років страхового стажу. Такою можливістю чоловіки можуть скористатися, якщо мати дітей не вийшла на заслужений відпочинок у 50 років.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазначається, що заява про призначення дострокової пенсії подається до органів Пенсійного фонду не раніше ніж за місяць до виконання пенсійного віку. Крім того, рекомендується не затягувати та подавати заяву не пізніше трьох місяців з дня досягнення цього віку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв українцям дали можливість докупити страховий стаж: скільки потрібно заплатити.

Також наш портал інформував, українцям планують підвищувати пенсії: яким категоріям пощастить насамперед.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв "Бонус", якого не вистачить і на хліб: хто з пенсіонерів може отримати додаткові 209 гривень.