Нещодавно в Україні запрацював спрощений механізм призначення субсидій, який не потребує громадян подання цілого пакету документів. Кабмін ухвалив рішення, яке вдосконалює новий механізм ще більше. На цьому наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Тепер між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою забезпечуватиметься автоматичний обмін інформацією. За словами Дениса Шмигаля, таке рішення удосконалює механізм швидкого надання субсидій, а також дозволить зробити допомогу більш доступною та адресною.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Глава уряду нагадав, що з минулого місяця українцям, котрі хочуть оформити субсидію, не потрібно збирати документи. Достатньо лише подати відповідну заяву, а ПФУ самостійно збиратиме необхідні дані з реєстрів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

"Минулого місяця Уряд встановив порядок, за яким уже не треба збирати численні довідки, достатньо подати спрощену заяву для отримання субсидії. Зокрема через Дію, сайт або додаток Пенсійного фонду. Після цього органи ПФУ самостійно збирають необхідні дані з офіційних джерел", – зазначив прем'єр-міністр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, питань більше не залишиться: ПФУ пояснив важливий нюанс щодо субсидій.

Також наш портал інформував, що Пенсійний фонд вказав на важливий нюанс при сплаті добровільних внесків: що потрібно знати українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи варто сподіватися на підвищення мінімальної пенсії до кінця року: експерт відповів на хвилююче питання.